HACKER DERSİ YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

HACKER DERSLERİYENİ BAŞLAYANLAR İÇİN


İşe Bilgisayarın Kendisinden Başlayın
Hacker olmanın ilk ve temel adımı bilgisayarları tam olarak anlamaktan geçer. Yalnızca bilgisayarların işleyişini değil ayrıca bilgisayarın bileşenlerinin de işlevlerini ve nasıl çalıştıklarını anlamanız gerekiyor. Aslına bakarsanız bu yalnızca bir hacker değil, herkes tarafından bilinmesi gereken bir şey. Nasıl ki kullandığınız bir otomobilin temel mantık ve prensiplerini biliyorsanız aynı şekilde bilgisayarında mantık ve çalışma prensiplerini öğrenmek durumundasınız.

Yardımcı Kaynaklar Edinin
Hacker olma yolunda yalnız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sizin gibi bilgisayarlara, yazılımlara ve ağ sistemlerine meraklı milyonlarca insan var. Hepsi de sizin gibi internet üzerinde araştırma yapıyor ve yeni bir şeyler öğrenerek keşfetme yolunda ilerliyor. Siz de kendinize yardımcı olabilecek internet forumlarını, web bloglarını ve önemli kişilerin sosyal medya hesaplarını takip ederek işe başlayabilirsiniz.
Tabii tüm bu alternatiflerin yanı sıra kitaplardan da yardım alabilirsiniz. Kullandığınız herhangi bir kitap satış sitesini ziyaret ederek hacker olma üzerine hazırlanmış veya hacker konulu kitapları satın alabilirsiniz. Özellikle bilgisayar ve yazılımlar konusunda eksik olduğunuz konularda kitaplar okumak size unutmayacağınız ve kalıcı bellekte depolayabileceğiniz sayısız bilgi kazandıracaktır.

Harekete Geçin
Bilgisayarlar hakkında çok fazla kaynağı okuyor ve takip ediyorsunuz ancak bir şeyleri yapmaya başlamıyorsanız her zaman pratikte eksik kalacaksınız demektir. Bilgisayar konusundaki bilgilerinizi pekiştirmenin en iyi yolu kendinize bir bilgisayar yapmaktan geçer. Sıfırdan bir kasa toplayın ve kendi bilgisayarınızı yapıp, gerçekten sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan bir bilgisayarı kullanın. Böylece öğrendiğiniz bilgiler boşa gitmemiş olacak ve hemen harekete geçmiş olacaksınız.
Sitemizde hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz Raspberry Pi’yi inceleyin. Bu basit ve kolaylıkla taşınabilir bilgisayardan bir adet edinerek kendi veri merkezinizi kurun yada Linux dünyasına giriş yaparak diğer işletim sistemlerinin de tadına bakın. Hem, kendi kişisel web sitenizi barındırabileceğiniz bir mini web veri merkezi oluşturma fikri sizi gerçekten harekete geçirmez miydi?

Programlama Dillerini Öğrenin
Hacker veya adına her ne derseniz deyin, programlama dili öğrenmek sizi yalnızca hacker olma yolunda bir adım ileriye taşımaz, geliştirici olmanın da kapılarını aralar. Bir programlama dili öğrenerek bilgisayarın asıl işlevi olan yazılım dünyasına giriş yapabilir ve kendi yazılımlarınızı geliştirebilirsiniz. Üstelik geliştiricilikle para kazanabilir veya belkide geliştiriciliği hayatınızın yeni mesleği haline getirebilirsiniz.
Programlama dilleri konusunda en basit dillerden başlayın. Başta Perl, PHP, HTML ve CSS gibi dilleri öğrenin. Bu dilleri öğrenmek hem sizi bir geliştirici yapacak hem de hacker olma yolunda birkaç adım ileriye taşıyacaktır. Çünkü programlama dili bilen ve bilgisayar konusunda bu kadar bilgiye sahip olan biri kesinlikle boş biri olamaz.

Alternatif İşletim Sistemlerini Deneyin
Bilhassa biz Türk kullanıcıların işletim sistemi konusundaki alışkanlığı büyük oranda Windows’dur. Çünkü bizler yıllar boyunca Windows işletim sistemli bilgisayarlar kullandık ve Windows lisansıyla birlikte satılan bilgisayarları satın aldık. Sonuç olarak Linux ve Unix tabanlı diğer tüm işletim sistemleri konusuna haliyle uzak kaldı. Bu zinciri şimdi kırın ve farklı işletim sistemlerine yönelin. Arama butonunu kullanarak sitemiz üzerinden Linux ve Unix işletim sistemlerinin tümüne ve nasıl kurulduklarına dair bilgilere sahip olabilirsiniz.

Son Adım;
Uzmanlaşmaya ve Yardım Etmeye Başlayın
Bu aşamaya kadar geldiysek artık neyin ne olduğunu ve daha da önemlisi ne olmak istediğimizi biliyoruz demektir. Şimdi sırada uzmanlaşmak var. Artık ilginizi çeken konuları biliyorsunuz ve hacker olmaya hazırsınız. Sadece uzmanlaşmanız gereken alanları belirlemeniz ve o alanda ilerlemeniz gerekiyor. Söz konusu hayat olduğunda her şeyden bir parça bilmek iyi bir şey olabilir fakat bilgisayarlar söz konusuysa her şeyden bir parça bilmek yerine birkaç şey konusunda uzman olmak daha çok işinize yarayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Site Hackleme Taktikleri Ve Açıklamalar

CONFİG NEDİR? Ne İşimize Yarıyacak? Config Çekme Örnekleri. - Hackerlik Okulu

Profesyonel Hacker Olmak İsteyenler Yeni Başlayanlar İçin Yol Haritası