TelNet - Komut Programı



Telnet - Komut Programı




İnternet yardımıyla başka bir bilgisayar veya sunucuya bağlanmanıza yardımcı olan metin tabanlı (komut tabanlı) bir programdır.
Telnet'in yardımı sayesinde uzakta bulunan bir bilgisayara veya sunucuya giriş yapabilir, giriş yapmış olduğunuz bu sunucu ve bilgisayar üzerinde çeşitli işlemler gerçekleştirebilirsiniz.



Telnet'in işletim sistemiyle birlikte kurulu ve aktif olarak getirilmiyor olmasının en büyük nedeni güvensiz bir yazılım olmasıdır.
Bir bilgisayar korsanı ağa bağlandığı taktirde veya gerekli bilgileri ele geçirdiği durumlarda uzaktan sizin bilgisayarınıza bağlanarak istediği verileri elde edebilir.
Telnet yöntemi sayesinde birçok kullanıcı farkında dahi olmadan toplu şekillerde gerçekleştirilen Ddos saldırılarının bir üyesi haline getirilebilir.

Başka tanımla Telnet
Telnet, bulunduğu bilgisayara uzaktan bağlanabilme ve komut çalıştırabilme imkânı verir. Bu sunucular istemcilerine birer terminal açarlar. Bu terminal sayesinde istemci sunucuya bağlanır ve kullandığı hesaba verilen yetkiler dâhilinde komut çalıştırabilir. Telnet özellikle ağ ve sistem yöneticileri için vazgeçilmez sunuculardandır. Bu sunucular sayesinde fiziki uzaklıktan bağımsız olarak, yerel ağ ya da internet üzerinden bağlanılarak bilgisayar veya diğer ağ cihazları üzerinde gerekli değişiklikler kolayca yapılabilir.





Telnet bağlantısı için, Linux ve Windows kullanıcılarının komut satırına telnet yazıp boşluk bıraktıktan sonra bağlanmak istedikleri IP adresini yazmaları yeterlidir. Telnet'in tek kusuru yalnızca metin tabanlı oluşudur.

Genellikle Linux sistem yöneticileri komut penceresinde çalışmayı sevdiklerinden grafik bağlantıyı pek aramazlar. Ancak Windows sistem yöneticileri ve kullanıcıları, grafik ekran bağlantısı yapmadan neredeyse hiçbir şey yapamazlar. Bu nedenle Windows işletim sistemine telnet kurulabilse dahi kullanışlı olmadığı için tercih edilmez. Bunun yerine Windows sunuculara bağlanabilmek için “uzak masaüstü bağlantısı” tercih edilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Site Hackleme Taktikleri Ve Açıklamalar

Bilinmeyen Hacker Programları

EN İYİ IP ADRESİ GİZLEME PROGRAMLARI...