POP3 SERVER Nedir ? (Post Office Protocol)


POP3 e-mail mesajlarınızı bulunduğunuz bilgisayara indirmenize olanak sağlar. Yapacağınız değişimler diğer kişiler tarafından gözlenmeyecektir (Çünkü yaptığınız değişiklikler sadece yerel bilgisayarınızda yapılacaktır). Sunucu üzerinde e-posta mesajlarının kopyalarını normalde değişmeyecektir, ancak e-postaları indirdiğiniz zaman siz kontrol etmeden bu sunucu kopyalarını silecektir. POP3 erişiminin kurulumu çok kolaydır.



Bu sınırlı zamanlarda internet bağlantısına sahip, ancak birçok . Ayrıca bu e-mail mesajlarının bir kopyasını almak isteyen kişiler için de mükemmel bir çözümdür.(Örneğin e-mail hesabınızın hostingini sona erdirmeden önce).


E-postalar sabit diskte tutulur. Eğer isteniyorsa e-postaların bir kopyası sunucuda tutulabilir. Kullanıcı, e-postalarını hard diskine indirirken onları sunucudan silmek ya da silmemek konusunda seçim yapabilir. E-postalarınızı sunucuda tutmayı seçebilirsiniz, ancak e-postalarınızı hard diskinizden silerken aynı zamanda sunucudan da silmek için gerekli ayarlar yapılmalıdır. Eğer sunucuda farklı dizinler yaratılırsa ve bu dizinlerde farklı e-postalar tutulursa bu dizinler hard diskte görüntülenemez.


Diğer bir tanımla

POP3 (Post Office Protocol 3) bir e-posta iletişim protokolüdür. E-posta gönderilirken SMTP protokolü kullanılır. Söz konusu e-posta, e-posta sunucuları arasında aktarılırken de yine SMTP kullanılır. Alıcı e-postayı okumak istediğinde ise bigisayarına indirmek için arka planda POP3 protokolü kullanılır.




Yani POP3, yalnızca son kullanıcılar tarafından e-postayı almak için kullanılır. E-posta sunucusuyla iletişim sağlamak için genelde aşağıdaki bilgileri girmek gerekir: Kullanıcı adı: User Name > deneme, deneme@alanadı şeklinde girilir. Ne şekilde kullanılacağı, sistem yöneticisine sorulmalıdır. Şifre: password Giden sunucu adresi (Outgoing mail server - SMTP) > E-posta hangi sunucu üzerinden gönderilecek, IP de belirtilebilir. Gelen sunucu adresi ( Incoming mail server - POP3) > E-postalar hangi sunucudan alınacak, IP de belirtilebilir. Bağlantı Port numarası genellikle 110 olarak yapılandırılır.

Kafanız karışmasın diye kafanızda basit bir algoritma yapabilirsiniz bu algoritmada pop3 yere düşen bi eşyayı kurtarıp yerine koyan bir el gibi düşenebilirsiniz.Bilgiyi SMTP den alır ve kişiye iletir.




"POP3 e-mailleri hızlı bir şekilde indirmek ve çevrimdışı olarak yanıtlamak ve sonuca ulaşmak için uygun seçenektir. E-mailleri yanıtlamak için her an internete ihtiyacınız yoktur. POP3 bunlara ek olarak maillerinizin bilgisayarınızda bir kopyasını bulundurmak için de ideal çözümdür"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Site Hackleme Taktikleri Ve Açıklamalar

CONFİG NEDİR? Ne İşimize Yarıyacak? Config Çekme Örnekleri. - Hackerlik Okulu

Profesyonel Hacker Olmak İsteyenler Yeni Başlayanlar İçin Yol Haritası