DSL (Digital Subscriber Line) Nedir

Sayısal Abone Hattı






DSL basit olarak sıradan bakır tel çiftleri üzerinden yüksek hızlı veri iletimini olanaklı kılan teknolojiler bütünüdür. Bilginin sayısal gösterimi ile birlikte gelişen teknoloji, veri iletişiminde de hızlı ve hemen hemen hatasız aktarım teknolojilerini ortaya çıkarmıştır. Bu teknolojiler kullanılarak, bant genişliğinde ve veri iletiminde kapasite arttırımına gidilmektedir.

Hızlı ve güvenli bilgi alışverişinin abonelere; basit,ekonomik ve kısa sürede sağlanması hedeflendiğinde en iyi seçenek olarak Dsl (Sayısal Abone Hattı) Teknolojileri ortaya çıkmaktadır. Dsl, hat (bakır kablo) boyunca
çok sayıda datanın sıkıştırılarak gönderilmesi için bir teknolojidir Dsl, Sayısal Abone Hattı’nın (Digital Subscriber Line) kısaltmasıdır.





Başka bir tanımlarla DSL

Wan teklonojilerindendir.





DSL (Digital Subscriber Line) dijital abone hattı anlamına gelmekte olup, ADSL de dahil olmak üzere tüm DSL teknolojisini kapsar.
Hızlı bir internet bağlantı şekli. DSL teknolojisinin bir çeşidir. Upstream ve downstream hızları farklı, yani asimetrik olan DSL teknolojisidir. 





Sürekli Internet bağlantısı sunar. Yani 7/24 Internet'e bağlanabilirsiniz. Telefon hattının ses için kullanılan frekans aralığını kullanmadığından, klasik çevirmeli bağlantı gibi telefon hattınız meşgule düşmez.





DSL ( Digital Subscriber Line) diğer adlandırılmasıyla, Uzak erişimin geleceği (The Future of Remote Access ) Lokal bölgede Telekom Santrali ile kullanıcı arasında Telefon için çekili alt yapıda kullanılan, bir çift bakır tel üzerinden, yüksek hızlı veri ( data ) ve ses ( voice ) iletişimini aynı anda sağlayabilen, 1997' nin ikinci yarısında kullanıma sunulan bir veri iletişim teknolojisidir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Site Hackleme Taktikleri Ve Açıklamalar

CONFİG NEDİR? Ne İşimize Yarıyacak? Config Çekme Örnekleri. - Hackerlik Okulu

Profesyonel Hacker Olmak İsteyenler Yeni Başlayanlar İçin Yol Haritası